vineri, 6 iulie 2012

Povestea Ilincai



Ilinca e o fetita vesela si plina de energie care a fost diagnosticata de curand cu o tulburare de spectru autist. Ea are 2 ani si 5 luni si nu poate vorbi sau intelege limbajul. Desi e afectuoasa si ii plac copiii, nu poate inca relationa adecvat cu ei, deoarece, cognitiv, nu a depasit stadiul de 1 an. Pentru a putea sa se recupereze si sa ajunga la nivelul copiilor de varsta ei, are nevoie de o terapie costisitoare, respectiv 700 de euro lunar.

http://ilincamoldoveanu.wordpress.com/2012/05/15/378105_286502201383588_100000714318178_956439_1519733930_n/

6 comentarii:

  1. programul in care este inscrisa Cati, www.nacd.org are un excelent program de recuperare pt copiii din spectrul autist. Parintele trebuie sa lucreze mult cu copilul, dar mi se pare o abordare globala si f buna, si nult mai aceesibila. 950 de dolari evaluarea initiala, 220 de dolari lunar dupa aceea. Cititi va rog testimonialele si articolele(si sunt si video-uri pe youtube cu Bob Doman) privitoare la recuperarea copiilor cu autism. Ma doare inima cand stiu ca se poate face cu adevarat ceva pentru acesti copii, dar nu exista acces la informatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc mult pentru informatie, o sa transmit mai departe si o sa ma uit si eu pe site

    RăspundețiȘtergere
  3. Le-am scris si lor ulterior, eu am ramas absolut impresionata de rezultatele lor cu copiii autisti, practic ei tintesc spre normalitate (oericat de sever ar fi afectat copilul), si stiu cat lucrez eu cu Cati acasa, de aceea am incredere in programul lor.

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am uitat pe site - nu in amanunt, recunosc, insa nu am inteles foarte bine situatia. Exista aici centre sau specialisti sau e vorba doar de materiale pentru parinti care sint descarcate de pe site contra-cost?

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, este vorba de metoda de recuperare Doman (exista 2 ramuri, cea a lui Glenn Doman, cel mai faimos, si cea a lui Bob Doman, mai accesibila si mai flexibila- amandoua functioneaza cam pe aceleasi principii)- Ei iti fac evaluarea, vad la ce nivel este copilul, apoi iti fac un program de exercitii pe care trebuie sa il faci cu copilul. Exercitiile le primesti prin video-uri, ai un coach la care poti apela tot timpul cu intrebari, odata la 3 luni se face o noua evaluare. Noi am fost in Anglia pentru evaluare, dar se poate face si pe skype. Parintele lucreaza cu copilul (noi lucram 3-4 ore zilnic), dar cu copiii cu autism au niste rezultate extraordinare, au cazuri recuperate de la autism sever copilul a ajuns nu normal, ci catalogat ca si gifted. Exista si o rubrica cu testimoniale, merita citita.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc inca o data, Raluca, am sa ma uit mai pe indelete.

    RăspundețiȘtergere